Codaia Steluta Roxana, medic dentist în cadrul clinicii American Dent ne vorbește despre metodele de albire a dinților.

Procedeul de albire a dinților poate fi efectuat fie la cabinetul stomatologic sub directa supraveghere a medicului, fie acasă, folosind diverse kituri pe bază de peroxid. Indiferent de metoda aleasă, adepții dinților albi trebuie să înțeleagă că aceste proceduri, în ciuda rezultatelor estetice deosebite, ne costa de obicei smalțul dințiilor.

O simplă intervenție este de ajuns pentru a cauza, în unele cazuri, sensibilitate dentară. Efectuat în cadrul unui cabinet stomatologic, medicul dentist poate stabili gradul de concentrație al substanței de albire astfel ca aceasta să fie mai puțin intruziv în funcție de fiecare caz.

Acasă, putem opta pentru kit-uri pentru albirea dinților cu o concentrație mai mică. Pentru a obține rezultate uimitoare, trebuie să luăm în considerare structura smalțului dinților, care diferă de la persoană la persoană. Un procedeu mai puțin intruziv este folosirea unor paste de dinți ce conțin concentrații minime de agent de albire și care sunt mai puțin intruzive însă cu rezultate cu un impact mai mic.

Indiferent de metoda aleasă, admiratorii dinților albi trebuie să evite sub orice formă cafeaua, fumatul sau băuturile colorate și acidulate. De asemenea, este de menționat că rezultatul nu va fi permanent, indiferent de cât de multă grijă vom avea la alimentele pe care le consumăm.