Steluta Roxana Codaia, medic dentist în cadrul clinicii American Dent, ne vorbește despre periajul dentar. Îngrijirea dinților începe cu periajul care este totodată și cel mai important pas pentru obținerea unei igiene orale corespunzătoare.

Una dintre cele mai grave probleme pe care le identificăm în cadrul consultațiilor este modul în care pacienții periază dinții.

Mișcările orizontale bruște, presiunea puternică aplicată în special pe dinții din zona de curbură (canin, premolar1, premolar2) cât și duritatea prea mare a periuței cauzează retractii gingivale, motiv principal pentru care simțim durere la cald/rece prin expunerea unei porțiuni a radacinii dinților.
In alta categorie se regasesc pacienții care periază insuficient sau superficial dinții cu consecința formării de placă bacteriană care cauzează inflamarea gingiilor și aparația tartrului care în timp determină apariția parodontopatiei.

Așadar pentru o evita aceste probleme atât periajul cat și alegerea periuței optime este foarte important. Periajul se va face gentil, cu mișcări vibratorii, de sus în jos, dinspre gingie spre vârful dintilor, din interior spre exterior. Periuța dentară trebuie adaptată gingiilor și problemelor noastre. O periuță de calitate de tip mediu sau soft, schimbarea acesteia la un interval de maxim 3 luni și un periaj corespunzator; sunt primii pași spre evitarea celor mai des întâlnite probleme dentare. În kitul Sporty and Fit găsești setul de îngrijire dentară Oral B/Crest.